prezentare
proces de certificare
recunoasteri

Scurt istoric al Societatii Romane pentru Certificare ROCERT SA

O data cu derularea proceselor de integrare a Romaniei in Uniunea Europeana, s-au creat premisele unei cresteri semnificative a necesitatii de certificare a sistemelor de management al calitatii pe piata romaneasca. Acestea, impreuna cu initiativa unui grup de specialisti din domeniul managementului calitatii, au condus la ideea crearii unui organism independent de certificare a sistemelor de management al calitatii.

Astfel, la data de 28 august 1997, ia fiinta, ca societate pe actiuni, cu capital integral privat, romanesc, Societatea Romana pentru Certificare ROCERT SA.

Imediat dupa infiintare sa, ROCERT SA demareaza procedurile de obtinere a acreditarii la nivel national, ca organism de certificare a sistemelor de management al calitatii, cu Asociatia de Acreditare din Romania (AARO, care devine ulterior Asociatia de Acreditare din Romania - RENAR).

In acelasi timp, din cauza intarzierilor datorate procedurilor birocratice de obtinere a acreditarii, ROCERT SA incheie un Memorandum de recunoastere reciproca a certificarilor, cu cel mai important organism de certificare din Austria - ÖQS ( ÖQS - Zertifizierungs und Begutachtungs GmbH, organism de certificare ce reprezinta Austria in Reteaua Internationala de Certificare - IQNet ) .

In 1998, ROCERT SA obtine Certificatul de agreere pentru certificarea conformitatii sistemelor de management al calitatii pentru agentii economici din constructii, eliberat de Ministerului Lucrarilor Publice si Amenajare a Teritoriului (MLPAT) si demareaza activitatile de agreere de catre CONEL.

Pentru realizarea scopului pentru care a fost infiintat organismul, sunt intreprinse actiuni sustinute de promovare a imaginii ROCERT SA, pe piata romaneasca.

La data de 02 noiembrie 1998, ROCERT SA realizeaza prima certificare si elibereaza primul certificat de conformitate a sistemului calitatii, avand ca referential SR EN ISO 9001:1995, pentru Asociatia Romana pentru Calitate - ARC.

Incepand cu anul 2000, activitatea de certificare urmeaza o tendinta crescatoare, iar ROCERT SA se consacra definitiv pe piata romaneasca de profil.

La data de 31 iulie 2000, ROCERT SA obtine acreditarea ca organism de certificare a sistemelor de management al calitatii, conform certificatului de acreditare nr. 016-C, eliberat de catre Asociatia de Acreditare din Romania - RENAR.

De asemenea, la data de 18.04.2000, ROCERT SA obtine recunoasterea Ministerului Apararii Nationale -OMCAS, pentru a efectua certificari ale furnizorilor acestui minister.

In toata aceasta perioada continua activitatile de promovare a ROCERT, in special prin intermediul revistelor de specialitate, precum Revista "Calitatea", editata de catre Asocia tia Romana pentru Calitate si Revista "Q Media", editata de catre Q Akademia.

Pe parcursul anului 2001 se realizeaza certificarea unor organizatii importante precum: ARPO SA, CERITEX SA, COMINCO SA, Oteluri pentru Scule SA, SN PLAFAR SA - Sucursala Brasov, ARCOM INTERNATIONAL SA, ALPINE SA, ceea ce aduce un plus de prestigiu pentru ROCERT SA.

Anul 2002 este anul in care se inregistreaza o crestere cu 24 % a numarului de contracte comparativ cu anul precedent, cat si extinderea domeniul de acreditare pe domeniul transport si depozitare.

Tot in acest an, sunt recunoscute certificatele emise de ROCERT si pentru organizatii cu capital strain (filiale, reprezentante), precum SCHENKER SA, STRABAG SA, ARAL SA.

In aceasta perioada, continua sa sporeasca numarul firmelor importante care se certifica cu ROCERT SA, pe lista certificarilor emise regasindu-se nume ca: TRANS CAR SRL, ATLASSIB SRL, GENERAL PROIECT SA, FRIGOTEHNICA SA, FAVISAN SRL, FERONERIA PROD SA, RER ECOLOGIC SERVICE ORADEA SA, ITM AMIRO SA, GENERALCONSTRUCT SRL.

Pe plan extern, ROCERT SA participa la Praga la Reuniunea partenerilor OQS, unde se stabilesc strategii comune de dezvoltare a evaluarilor in Romania si in Europa de Est.

Anul 2003 marcheaza un nou pas important in dezvoltarea ROCERT SA, concretizat intr-o acoperire mai buna a teritoriului. Astfel, pe langa zona Moldovei, ROCERT SA reuseste sa se impuna si in zona centrala si de nord-vest a Romaniei.

Procesul de extindere a domeniilor acreditate continua, la data de 26.05.2003 obtinandu-se extinderea si pe domeniul industriei alimentare, a bauturilor si tutunului, cat si pe cel al fabricarii substantelor, a produselor chimice si a fibrelor si firelor sintetice si artificiale.

La data de 19 ianuarie 2004, ROCERT SA este reacreditat ca organism de certificare a sistemelor de managementul calitatii, iar in luna februarie 2004 se reinnoieste certificatul de abilitare din partea MapN-OMCAS

In vederea unei promovari mai bune a imaginii sale, dar si pentru o comunicare mai buna cu clientii sai, ROCERT isi creeaza pagina de web, pentru care inchiriaza domeniul www.rocert.ro .

La inceputul anului 2004, ROCERT SA demareaza procedura de obtinere a acreditarii ca organism de certificare a sistemelor de management al mediului, conform seriei de standarde ISO 14000 si obtine acreditarea, dupa parcurgerea tuturor etapelor, la data de 29 noiembrie 2004.

Echipa de baza a ROCERT SA a cunoscut o permanenta innoire de-a lungul timpului, iar la ora actuala se poate spune ca tineretea si competenta sunt caracteristicile definitorii ale membrilor sai. Din acest punct de vedere, ROCERT SA se mandeste cu cea mai tanara echipa dintre organismele de certificare romanesti.Principiile ROCERT

CAUTA
top 
2013 - Copyright Rocert